Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05 21:49 - Сашо Покришкин, властелинът на пилотите.Четиво и видео за БЪЛГАРИ, С ПОЗНАНИЯ ПО СЕВЕРНО-МАКЕДОНСКИ, СРЪБСКИ ИЛИ РУСКИ.ДРУГИТЕ ДА ГЛЕДКАТ и да питат гугъл
Автор: rusmus Категория: Спорт   
Прочетен: 191 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 08.05 00:04


 За Осми-Девети МАЙ, парадите СЩА-РОССИЯ и...Кой е Покришкин (Александр Покрышкин)? На прима виста: Почернил е минимум 59 ГЕРМАНСКИ вражески АРИЙСКИ фамилии ОТ РАЗ, по време фашисткото настъпление към и отстъпление от Раша (Россия/тогавашния СССР).
   Животът на военен пилот... Как се измерва? 
   600 боеви излитания. В тях задължителни оцелявания в 156 въздушни битки. Наказал агресорите в 59 свалени вражески самолета!  Това е личен принос за победата на РУСКИЯ МУЖИК (БЕЗ БРАДА) във Великата отечествена война (ВОВ) на пилота Ас! Първия ТРОЕН Герой на Съветския съюз, Александър Покришкин. 
   Наричан е „господар на небето“.  Според самия пилот: За да спечелите в битка, трябва да сте владеещ техника, а аз усещах самАлЬОта като своите ръце. 
  Дълги години след ПОБЕДАТА НА ДЕВЕТИ МАЙ, ПО СЪВЕТСКИ СТАНДАРТ, въздушният маршал и неговите колеги войници предават богатия си опит на по-младото поколения.
   Въздушните битки по време на Втората световна война са брутални, жестоки и смъртоносни. С 59 победи Александър Покришкин е смятан за вторият най-добър съветски и съюзнически ас.

Започва военната си кариера като самолетен механик, но винаги е мечтал да лети. Покришкин прави 39 неуспешни опита да влезе в авиационното училище, но на 40-я искането му е одобрено.

По време на Великата Отечествена война Покришкин вижда във въздушните битки не само шанс да натрупа опит в летенето, но и в науката. Той внимателно изучава записките, които е съставял, и подробно описва всички бойни действия, в които участва неговата ескадрила. Покришкин е сред малкото, които разбират колко остаряла е въздушната тактика на съветските военновъздушни сили през първата част от войната и прави изключително много, за да я подобри.

Александър Покришкин не е от онези, които ще изберат лесния път. Винаги се опитва да атакува водещия самолет във вражеската формация, тъй-като това е най-тежката задача.

Германските пилоти вероятно са се ужасявали от срещите си с него. Твърди се, че са се предупреждавали един друг "Achtung! Achtung! Покришкин е в небето!"
==

Настъплението на Червената армия към Берлин се подготвя от 16 април 1945 година, разказва историкът Кристоф Майснер.
   Частите на 5-а ударна армия на генерал Берзарин навлизат в града от изток още на 22 април и достигат до Карлсхорст. Тук почти не са се водили ожесточени боеве и няма големи разрушения.
   Германия капитулира през нощта на 8 срещу 9 май, но по това време войната в Карлсхорст вече е приключила. Още на 4 май по улиците на квартала преминава автомобил с високоговорители. На жителите на Карлсхост е заповядано да напуснат домовете си в срок от 24 часа. На 5 май практически целият квартал Карлсхорст става закрита зона и в сградата на бившата военно-инженерна академия на Вермахта се настанява щабът на генерал Берзарин. В съседство са разквартирувани части от неговата армия.
   През лятото на 1945 година тук се настанява съветската военна администрация в Германия, която под ръководството на маршал Жуков служи на правителството на съветската окупационна зона до създаването на ГДР през 1949 година.

  В тази сграда е подписан актът за капитулацията на Германия

Животът в Карлсхост ( "Карловка")

И след като властовите пълномощия са предадени на правитеството на ГДР, Карлсхост си остава "съветски", макар че закритата зона постепенно става по-малка и в някои квартали се завръщат предишните обитатели.
   До 1994 година, когато приключва изтеглянето на руската западна група войски от обединена Германия. Военослужещите от разкватируваната тук танкова бригада последни напускат Федерална Република Германия.
   В същото време и 27 години по късно, вече ЦЕЛИ 76 ГОДИНИ АРМИЯТА НА США НЕ Е СВАЛИЛА СВОЯ ОКУПАЦИОНЕН РЕЖИМ НАД ГЕРМАНИЯ ОТ 8-МИ МАЙ 1945г. 
Окупация, окупация, окупация! 76 години Американски Армейски Правов Ред, над съвременния немски човек - дете, младеж, възрастен!
 
Гласувай:
4
11. rusmus - Германските АРИСТОКРАТИЧНИ пилоти са се ужасявали от срещите си с него. Педупреждавали се един друг "Achtung! Achtung! Покришкин е в небето!"
07.05 22:39
Александър Покришкин не е от онези, които ще изберат лесния път. Винаги се опитва да атакува водещия самолет във вражеската формация, тъй-като това е най-тежката задача.
Германските пилоти вероятно са се ужасявали от срещите си с него. Твърди се, че са се предупреждавали един друг "Achtung! Achtung! Покришкин е в небето!"
цитирай
2. rusmus - СЩА, 76 години ОКУПАЦИЯ НА ГЕРМАНИЯ. Докато още преди 27 г. руснаците ОСВОБОДИ обединена Германия.
07.05 23:53
Настъплението на Червената армия към Берлин се подготвя от 16 април 1945 година, разказва историкът Кристоф Майснер. Частите на 5-а ударна армия на генерал Берзарин навлизат в града от изток още на 22 април и достигат до Карлсхорст. Тук почти не са се водили ожесточени боеве и няма големи разрушения. Германия капитулира през нощта на 8 срещу 9 май, но по това време войната в Карлсхорст вече е приключила. Още на 4 май по улиците на квартала преминава автомобил с високоговорители. На жителите на Карлсхост е заповядано да напуснат домовете си в срок от 24 часа. На 5 май практически целият квартал Карлсхорст става закрита зона и в сградата на бившата военно-инженерна академия на Вермахта се настанява щабът на генерал Берзарин. В съседство са разквартирувани части от неговата армия. През лятото на 1945 година тук се настанява съветската военна администрация в Германия, която под ръководството на маршал Жуков служи на правителството на съветската окупационна зона до създаването на ГДР през 1949 година.


В тази сграда е подписан актът за капитулацията на Германия
Животът в "Карловка"

И след като властовите пълномощия са предадени на правитеството на ГДР, Карлсхост си остава "съветски", макар че закритата зона постепенно става по-малка и в някои квартали се завръщат предишните обитатели. До 1994 година, когато приключва изтеглянето на руската западна група войски от обединена Германия, Карлсхост си остава един вид държава в държавата. Военослужещите от разкватируваната тук танкова бригада последни напускат Федерална Република Германия. Цели четири години след обединението на страната. В
цитирай
3. rusmus - Ако някой не си вижда коментарите, то е защото така е трябвало
08.05 14:32
Въпреки Чичко Ади и неговите небесни соколи като рекордьора Ерих Хартман (Малчугана) и другите месершмити като:
Герхардт Баркхорн 301 победи
Гюнтер Ралл 275 победи
Отто Киттел 267
Валтер Новотни 258
Вилхелм Батц 237
И още близо 100 други германски пилоти. Обаче...

Идва Денят на безусловната капитулация 8-9.05.1945г.
Ерих Хартман научава Руският език, живеейки 9 години в необятната съветска земя на Гулаг-а. И после, като далечен предшестеник на Овальний, е върнат на Германия, жив и здрав.
цитирай
4. pensioners - Подкрепям автора. Бързо изтрий отрицателните гадове
09.05 19:20
Който го е страх, нека не се насилва да пише коментар, НО Е ДЛЪЖЕН ДА СЛОЖИ ЕДИН ПЛЮС. ( Не става въпрос за този пост, а за всички други, които четем и сме съгласни, че ни обиждат сороссисти, идиоти, демонисти, демоНкрати, нацисти, фашисти, диваци, людоеди, варвари, глупаци)
Не влизайте в размяна на коментари с тях в техните страници: Достатъчен им е НАШИЯТ МИНУС, БЕЗ ДУМИ.
Един съвет: изтривай на гадовете коментарите под твоите статии. И за да не ти се губи неговия коментар като бройка, просто напиши на негово място, че тук имаше коментар който не можеш да допуснеш защото е в нарушение на твоите лични принципи и хуманни норми на общуване...Нъл, тъй, защо да храним гадовете и те като дръгливи магарета да се съвкупляват чрез твоята софра. Усивкааа...
Иначе Злъчното море на идиотите шизофреници ще ни погълне.
Общите неща които свързват изискват малка солидарност и подкрепа.
И усмивките са безплатни знаци на подкрепа...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusmus
Категория: Спорт
Прочетен: 17448
Постинги: 32
Коментари: 78
Гласове: 45
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930