Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2021 17:28 - 10 неща, които научихме досега от текущия Koвидалeн преврат
Автор: harisons Категория: Регионални   
Прочетен: 3256 Коментари: 2 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Едно възможно положително следствие от цялата история с Соvid-19 е, че научихме невероятно много за обществото, в което живеем. Това ще бъде жизненоважно, ако успеем да се предпазим от пропадането в кошмара на задаващото се технократично-фашистко робство.

Ние ще имаме ново разбиране за това, в което се е превърнал нашият свят, и какво искаме да бъде през следващите десетилетия и векове. А под „ние“ имаме предвид само нас. Както изглежда, мнозинството хора не са научили нищичко от всичко, което се случи, но в някакъв момент ще наваксат.

Няма начин едно знание, придобито от будните и осъзнати 15% или 20% на населението да не се разпространи и да обхване почти всички. Щом веднъж истината е излязла, тя има склонност да си остане наяве. Както мъдро го е казал Х. Р. Халдеман:

„Не можете да върнете пастата за зъби обратно в тубичката.“

Ето 10 неща, които научихме през Ковидалния преврат

— 1 —

Политическата система е непоправимо корумпирана. Практически всички политици са безнадеждно корумпирани. Не може да се вярва на никоя партия. Всички те могат да бъдат купени и вече са купени.

— 2 —

Демокрацията е илюзия. Тя е илюзия от много дълго време. И никога няма да има някаква истинска демокрация, докато парите и политическата власт са едно и също нещо.

— 3 —

Системата няма да се спре пред нищо, за да удържи властта си. И ако е възможно, ще увеличава своя контрол и експлоатацията ни. Те нямат скрупули. За тях никоя лъжа не е възмутителна, никое лицемерие не е отвратително, никое жертване на хора не е прекалено.

— 4 —

Тъй наречените радикални движения обикновено не са такива. От която и посока да твърдят, че атакуват системата, те само се преструват да го правят. И служат да канализират недоволството в посоки, които са безобидни за властническата клика и даже са полезни за нейните планове.

— 5 —

Всеки „дисидентски“ глас, който сте чували в корпоративните медии, вероятно е лъжлив. Системата не дава безплатна трибуна на действителните си врагове.

— 6 —

Повечето хора в нашето общество са страхливци. Те ще пожертват всички добродетели и принципи, с които доскоро са се хвалели и украсявали живота си, само и само да избегнат и най-малката вероятност от: обществено порицание, лично неудобство или нищожни финансови загуби.

— 7 —

Масмедиите не са нищо друго, освен пропагандна машина на системата. А онези журналисти, които работят за нея, са продали душите си. Поставили са своите (обикновено скромни) умения за писане в услуга на Властта.

— 8 —

Полицаите не са служители на обществото, а слуги на овластеното и изключително заможното малцинство, което разширява контрола и експлоатацията на обществото за собствените си егоистични и алчни интереси.

— 9 —

Учените не заслужават доверие. Те използват хипнотичната сила на белите си престилки и авторитарното си положение в услуга на всеки, който финансира тяхната работа и жизнения им стандарт. Този, който плаща на гайдарите, поръчва и песните им.

— 10 —

Прогресът е подвеждаща илюзия. Този „прогрес“, свързан с нарастваща автоматизация и индустриализация, не върви ръка за ръка с прогреса на човещината. Всъщност човещината „прогресивно“ намалява към точката на пълно изчезване.

Автори: Winter Oak Press

Превод: Иван Стаменов

Източник: OffGuardian

10 неща, които научихме досега от текущия Koвидалeн преврат | От Извора (otizvora.com)




Гласувай:
23



1. vesever - Лошото е, че когато/ако??? масите ...
14.05.2021 19:47
Лошото е, че когато/ако??? масите се осъзнаят, ще е твърде късно.
цитирай
2. harisons - Лошото е, че когато/ако??? масите ...
14.05.2021 19:54
vesever написа:
Лошото е, че когато/ако??? масите се осъзнаят, ще е твърде късно.

На "първия ред" сме, ще гледаме шоуто и каквото трябва да стане - ще си стане.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: harisons
Категория: Регионални
Прочетен: 831789
Постинги: 248
Коментари: 403
Гласове: 5498
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031