Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2021 10:25 - Социална съвест и рушащо се съзнание
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 488 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 15.05.2021 10:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Социална съвест и рушащо се съзнание

image


 Публикувано: Понеделник, 10 май 2021 г. 11:31

Обществото се разпада, когато загубим
връзката си с другите

Кукловодите казват: „Защо да чакаме утре, когато можем да получим всичко днес?“ Докато обществото се руши, вие започвате да виждате какво са постигнали.

Проблемът е, че игнорирането на утрешните нужди обикновено означава, че утре никога няма да дойде. Или когато го направи - както е днес - няма да го разпознаете, дори в този момент, докато по-голямата част от света остава заключена един от друг в страх от болест, която никога не е доказано, че съществува.

И все пак това няма никакво значение за преобладаването на злокачествените нарцисисти, които доминират над човечеството, които се обогатяват с цената да направят другите бедни, налагайки маски и заключвания като свети мощи на страха им.

Както вече писах, ваксината Е болестта! https://www.johnkaminski.org/index.php/john-kaminski-american-writer-and-critic-2/311-the-vaccine-is-the-disease

 

Веднъж направих голяма работа за ситуацията, която съществуваше на последната ми работа в масовия вестник, като изразих шока си от факта, че обикновено никой не забелязва човешките личности.

Какъв малък процент от хората всъщност имат социална съвест! Те може да имат устни, но със сигурност нямат действие. Повечето хора дори не знаят какво е действие. Това е усилие в подкрепа на кауза.

За пет години в бюрото за новини (1996-01) видях само един човек в персонала със социална съвест и тя беше временна стажантка в колежа, чийто идеализъм все още не беше изкован от нея от корпоративната система.

Умиротворяване

Не знам, Шерлок. Може би всички бихме могли да свикнем с тази програма „вземете заплата, за да останете у дома“. Повечето хора могат да свикнат с ленивците. Просто погледнете света. Единствената причина хората да работят е, за да могат да прекарат една малка част от времето си, потъвайки в предпочитаната марка ленивци.

Обществото се разпада, когато загубим връзката си с другите. Ето защо циничните инженери в обществото толкова много се опитват да разкъсат семейната система, улеснявайки им да получат контрол над съзнанието на отделните хора. Организираната религия, дори и с всичките си недостатъци, се превърна в лепило, което държеше семействата заедно със своята структура и негъвкава забрана за развълнуван секс, което разби всяко общество, в което доминира.

Големият въпрос за държавните заплати е, може ли всеки - или някой? - да има доверие да работи за общото благо, след като натискът за налагане на заплата бъде премахнат от техните списъци със задачи?

Или това доходоносно бездействие ще се превърне в безцелни набези в глупости, които допълнително усложняват съвременното съзнание във все по-несериозни начинания?

Едно е сигурно. Инженерите на обществото вече са разположили хиляди служебни професии, за които е гарантирано, че ще заемат времето ви завинаги, така че никога няма да забележите, че през целия си живот никога не сте задавали правилните въпроси, които да ви дадат шанс да оправдаете съществуването си, ако това е така някога е била ваша грижа.

Както е за всеки със социална съвест.

 

Джон Камински е писател, който живее на брега на залива на Флорида, непрекъснато се опитва да разбере защо се унищожаваме и посочва корумпирана система от вярвания като двигател на нашата смърт.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. kolevdobri - Да!
26.05.2021 08:39
"...никога не сте задавали правилните въпроси, които да ви дадат шанс, да оправдаете съществуването си..." Колко хубаво казано. Благодаря, че сте споделили тази статия. Плюс от мен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39976111
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31041
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930