Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2021 20:20 - The Ars Notoria: Рядък Древен Текст, Казан За Преподаване На Свръхчовешки Способности
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1865 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  The Ars Notoria: Рядък Древен Текст, Казан За Преподаване На Свръхчовешки Способности imageHAF18 Юли 2021 Г.

В Ars Notoria е рядък древен магически текст, който се казва, че перфектната памет и майстор академичната наред с други невероятни неща.

„... Известното изкуство, разкрито от Всевишния Създател на Соломон. В Името на Светата и неразделена Троица, започва това най-свято изкуство на знанието, разкрито на Соломон, което Най-висшият Създател от своите свети ангели служи на Соломон върху промяната на храма; че по този начин той за кратко време познава всички изкуства и науки, както либерални, така и механични, с всички способности и свойства на тях: Той внезапно се влива в него, а също така е изпълнен с всякаква мъдрост, за да произнесе Свещените мистерии на най-светите думи ... ”- Известното изкуство на Соломон .

image

The Ars Notoria - Древна Магическа Книга За Перфектна Памет И Овладяване На Академичните Среди

Вярвате ли, че има древни текстове, които помагат да се разбере как функционират хората?

Няколко науки са известни с избягването на много части, които не могат да разберат или обяснят, възможно ли е това да е една от тях? В миналото са били написани безброй древни книги, обещаващи поземни сили на онези, които приветстват знанията му.

 

Хората в миналото твърдо вярваха, че древните писания предлагат магически сили и начини за промяна на съзнанието на тези, които ги четат.

Но откъде идва това мистериозно знание? В далечното минало не много хора са знаели как да четат или тълкуват древни (свещени) писания, които по своята същност биха могли да класифицират някои текстове като загадъчни и мощни.

„И знай това; че ако нямате книгите в ръцете си, или способността да ги разглеждате не ви е дадена; Следователно ефектът от тази работа няма да бъде по-малък: но орациите трябва да се произнесат два пъти, където трябва да бъдат само веднъж: както по отношение на познанието на видението, така и на другите добродетели, които тези Свети орации имат; ти ги докажи и изпробвай, кога и как искаш. " ( източник ) - Ars Notoria, известното изкуство на Соломон .

В известния гримуар - учебник по магия, с инструкции как да създавате магически предмети като талисмани и амулети и да извършвате магически заклинания - наречен Малък ключ на Соломон , има древен текст, наречен Ars Notoria, или Notory Art of Solomon .

Този древен текст може да бъде проследен до XIII век, докато някои части са написани още през XII век.

Въпреки че в миналото имаше многобройни древни текстове, които обещаваха извънземни сили, този беше различен, тъй като се фокусираше конкретно върху молитви, медитации и друго устно упражнение за разлика от други книги, фокусирани изключително върху заклинания, отвари и ритуали.

 

Най-старите писания в т. Нар. Малък ключ на Соломон предлагат на тези, които го четат и разбират, сребърен език, перфектна памет и невъобразима мъдрост.

Тъй като обаче през вековете има многобройни „неразрешени“ ревизии, е изключително трудно да се оцени неговият успех и функционалност.

Оригиналните текстове са създадени в три различни стила, включително иврит, гръцки и латински. Твърди се, че самият цар Соломон е използвал оригиналните писания на Ars Notoria, за да се превърне в мъдър, състрадателен и талантлив владетел на Земята.

Сред другите, които изучавали силите на Ars Notoria, бил Йоан от Морини, монах от XIV век, който се опитвал да постигне мъдрост и академично майсторство, изпаднал в извънземни и демонични видения.

След неуспешния си опит той продължава и създава свой собствен гримуар, наречен Libor Visonum, като същевременно заявява, че Ars Notoria е истински и работи. Дойде обаче на изключително висока цена за читателя.

Вътре в древните текстове има комуникационен трик, който много читатели ще намерят извън очарователното. Посочен като „магнитен експеримент“, той описва подробно как точно да се използва лодстоун и компас „, за да се комуникира на големи разстояния.

Смята се, че ако двете игли се търкат в точния камък, иглите в крайна сметка ще се „заплитат“ помежду си. Следователно, ако едната игла се движи, другата игла би се движила.

Освен това, ако някой постави иглите в центъра на кръг от букви и изображения, двама души могат да общуват на голямо разстояние, като изписват думи.

Интересното е, че древният текст съдържа много идеи и представи, които се считат за много по-напред от времето си.

Въпреки това, като се има предвид наличната информация, е трудно да се заключи дали такива древни текстове са били реални или не и са имали някакви правомощия, свързани с това.

Като се вземе предвид, че в далечното минало грамотността е била изключително ниска, беше лесно да се манипулират хората, карайки ги да вярват, че нещо (като древна книга) има магически сили, свързани с това.

Можете да изтеглите копие, преведено от латински на английски от Робърт Търнър, 1657 г. тук . (Преписано и преобразувано в Acrobat от Бенджамин Роу, юли 1999 г. Предговор авторско право 1999 от Бенджамин Роу)

Източник: Ancient-Code.com




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39950443
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930